Nyhetsartikkel

14 november 2016

Høye strømpriser

Med kulda kommer også høyere strømpriser. Hos NØK (Nord-Østerdal) Kraftlag er spotprisen på fredag på 54,01 øre pr kWh.

Det er noe lavere enn tirsdag da den var på 60,7 øre/kWh, men ganske mye høyere enn i slutten av september da den lå på i overkant av 20 øre pr kWh. Gjennomsnittsprisen for september var 27,30 øre pr kWh.

Merete Hekttoen ved NØK Kraftlag. Foto: NØK

Merete Hektoen ved NØK Kraftlag. Foto: Privat

-Flott høstvær pga høytrykk som igjen gå mindre nedbør enn normalt. Vi har lavere fyllingsgrad enn normalt i vannmagasin (77,2 prosent mot normalt 85,7 prosent). Etter å ha hatt nærmere to år med unormalt lave strømpriser, så er dette nå i ferd med å normalisere seg, forteller Merete Hektoen i NØK Kraftlag. Markedet er veldig avhengig av vær og med våtere vær og høyere temperaturer vil prisene gå ned igjen. På fire ukers varslet normaliserer været seg i slutten av november og slår varslet til vil også  strømprisen gå ned.

Merete sier at prisene akkurat nå er litt høye, men at de har blitt lavere i løpet av de siste par dagene på grunn av temperaturstigningen. -Vi anbefaler fortsatt spot pris, som over tid vil være rimeligere enn en fastpris. Nå er vi inne i en kaldere periode med økt forbruk som gir høyere priser på kort sikt. Ser vi på 2015 under ett ble prisen på 22, 18 øre/kWh og en juli pris på 9,99 øre/kWh, som igjen var et veldig bløtt år.

Vær heller bevisst på forbruket.  Gode sparetips er å lufte konsentrert, kort og effektivt, i stedet for å lufte lenge om gangen, noe som medfører at vegger og tak blir nedkjølt og det krever mer energi å varme opp igjen. Slå av lys i rom man ikke bruker, skru ned varmen på badet en grad og f.eks ha tidsur på motorvarmer, sier Merete.

Kommentarer

kommentarer