Nyhetsartikkel

03 november 2016

Kull og vær trekker strømprisene oppover

Oktober er nå gått inn i historien, og etter en opptelling ser vi at nedbøren sviktet skikkelig.

I Norge fikk vi bare halvparten av det som anses som normal nedbør for oktober, mens det i Sverige kom knappe 25% av det som er normalt. Dette slår spesielt hardt siden vi nå er i den perioden i året hvor normalnedbøren er på sitt høyeste, påpeker LOS Energy i ukas kraftkommentar.

Mangelen på tilgjengelige vannressurser er nå størst i Sverige, både hva gjelder vannmagasiner, men også grunnvann og snø. Sammen med stigende kullpriser og europeiske kraftpriser er dette med å løfte prisforventningene i markedet fremover.

Last ned grafene fra sendingen her.

Videoer

LOS Energy Kraftkommentar uke 44 2016

Oktober er nå gått inn i historien, og etter en opptelling ser vi at nedbøren sviktet skikkelig.

Kommentarer

kommentarer