Nyhetsartikkel

31 oktober 2016

Telge Energi lanserar: KRAM-märkt el

Telge energi lanserar nu KRAM–märkt el. Telge Energi var bland de första elbolagen i Sverige att leverera förnybar energi från sol, vind och vatten i slutet av 2000-talet.

KRAM-märkt el ska fungera som en kvalitetsstämpel. Elen kommer uteslutande från förnybara energikällor, men det innebär också något mer än sol, vind och vatten.

– Vi vill helt enkelt ”barnsäkra planeten” för kommande generationer. ”Business as usual” funkar inte när klimatkrisen ligger i knät på våra barn och barnbarn. Vi är ett modernt företag som tar vårt klimat- och samhällsansvar på största allvar. Vi bidrar främst med det vi kan bäst, förnybar energi i alla dess former, säger Mats Fagerström, VD Telge Energi

Ny hemsida
Med KRAM–märkt lanseras också en ny hemsida, där fokus ligger på tillgänglighet och tydlighet; det ska vara enkelt att teckna elavtal och samtidigt göra en insats för klimat och miljö. Som kund i Telge Energi finns också möjlighet att följa utvecklingen i de olika klimatinitiativen som ingår i KRAM-märkt el.

Ett urval av Telge Energis klimatinitiativ som ingår i KRAM–märkt el:
Lokala initiativ: Förnybar energi till skolor, både i utbildande syfte och att eleverna ”hands on” får se hur solkraft fungerar. Blombackaskolan i Södertälje är först ut att få Telge Energis solpaneler på taket, ”solsäkrad”-skola, målet är att ”solsäkra” skolor över hela landet.

Initiativ i Sverige: Tillsammans med Världsnaturfonden WWF är vi med och bl a återställer en torrfåra i Bullerforsen i Ångermanälven. Tar ansvar för att göra vattenkraften mer miljövänlig.

Initiativ i världen: Vattnet i sjön Lake Niassa, i Moçambique, är förorenat och varje år drabbas invånarna – och främst barnen – av kolera och andra diarrésjukdomar. Tillsammans med WWF utbildar vi byborna och bygger solcellsdrivna sanitetsstationer som renar vattnet och i förlängningen också räddar liv.

Children’s Climate Prize: Telge Energi har instiftat ett klimat- och miljöpris för barn som delas ut varje år i november under högtidliga former. Priset är internationellt och vem som helst mellan 10-16 år kan nomineras, om man gjort en insats utöver det vanliga för klimat och miljö.

Kommentarer

kommentarer