Nyhetsartikkel

25 oktober 2016

Innovation afgørende i arbejdet med at forhandle ny forsyningsstrategi

Forsyningssektorerne tester og demonstrerer perspektivrige nye teknologier, som bliver til bæredygtige og effektive løsninger.

Dem verden efterspørger. Ved at være i front fastholder vi Danmarks position som teknologisk pionerland. Det gavner indtægter og arbejdspladser blandt leverandører af komponenter, systemløsninger og viden til forsyningssektorerne globalt.

Derfor er det afgørende, at forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) og Folketinget har fokus på innovation i arbejdet med at forhandle den forsyningsstrategi, regeringen har fremlagt. Strategien indeholder gode bud på, hvordan forsyningssektorer får motivation til at være så effektive som muligt. Overskuddet af de besparelser, der høstes, vil komme forbrugerne til gavn. Vi er enige i behovet for at skabe de rette incitamenter til effektiv drift.

Men det er vigtigt både for kunderne og for teknologileverandørerne, at man ikke fastlåser forsyningssektorerne i et ufleksibelt effektiviseringsspor uden innovationsråderum.

Sådan skriver en bred skare af aktører i forsyningssektoren, herunder formand for Branchefællesskab for Intelligent Energi Knud Pedersen, i et indlæg i Altinget i dag.

Læs hele indlægget

Kommentarer

kommentarer