Nyhetsartikkel

07 oktober 2016

Energibransjen vil vokse

Danmark skal også i fremtiden være blant de førende i verden innen for forskning og utvikling av energiteknologi.

Det kræver, at der sættes flere penge af til forskning. Fokus på eksporten skal være stærkere, og der skal være bedre sammenhæng mellem de enkelte dele af energibranchen. Det er missionen, som DI Energi og Dansk Energi præsenterer torsdag på konferencen ”Energi til Vækst” i Industriens Hus.

De to organisationer ønsker, at politikere, forskere og virksomheder skal arbejde sammen om at sikre udvikling og vækst i energibranchen.

– Vi skal samarbejde om at omsætte de gode ideer til produkter. Overalt i verden er man i gang med en omstilling. Man bruger mere vedvarende energi og udnytter energien bedre. Danmark skal blive ved med at være det sted, hvor energiselskaber og andre tager hen for at se, hvordan teknologien virker i praksis. Men det kræver, at vi er fokuserede, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

– Når Danmarks fremtidige vækst og velstand bliver forhandlet i øjeblikket, er energi uomgængeligt. Vi har en ambition om at være et solidt grundlag for et konkurrencedygtigt Danmark og som en erhvervsstyrke i sig selv. Det kræver flere investeringer i forskning, og at vi tænker innovativt – også i reguleringen. Det betyder, vi skal rive siloerne ned mellem energiarterne, så vi kan skabe de effektive energiløsninger, der skærer omkostninger, og som vi også kan leve af fremover, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

I dag beskæftiger den samlede energiindustri 55.000 danskere og har en eksport af energiteknologi på over 70 mia. kr. Sammenlagt med eksport af olie og gas står energiindustrien for en samlet eksport på 106 mia. kr. hvilket svarer til hver 6. krone af vareeksporten.

DI Energi og Dansk Energi har samlet flere nye nøgletal for energibranchen sammen med en række anbefalinger, som griber ind i både forhandlingerne om 2025-planen, den ny Forsyningsstrategi og til regeringens Energikommission.

Folderen Energi til Vækst kan downloades her

Kommentarer

kommentarer