Nyhetsartikkel

05 oktober 2016

Bredbåndspris til NTE

Nord-Trøndelag elektrisitetsverk (NTE) er kåret til landets beste regionale og lokale bredbåndselskap i 2016.

– NTE etablerte Bygdafiber og laget med det en modell for hele nasjonen for bredbånd på bygdene. I år har de igjen kraftig vekst. De tar fylkesfusjonen offensivt på forskudd og vokser nå også kraftig i Sør-Trøndelag, sa juryleder Harald Wium Lie da han begrunnet valget av NTE.

Juryen baserte sitt valg på gjennomgang av alle selskaper med over 1.000 kunder i vekst, til sammen 80 operatører.

De nasjonale operatørene samt Viken Fiber var ikke med i vurderinga. Blant disse endte man opp med fire kandidater til prisen: NTE Bredbånd, Bergen Fiber/BKK, Sandefjord Bredbånd og Nordix Data.

Vinneren ble kåret etter vurderinger av kundevekst, omsetningsvekst, dekning, EBITDA-margin, utbyggingsprofil og samfunnsansvar, opplyser NTE i ei pressemelding.

– NTE har høy aktivitet og ekspansjonsvilje. De har vunnet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin Bygdefibermodell, som muliggjør fiberutbygging i områder hvor det ikke i utgangspunktet er økonomisk mulig. I tillegg kan fibersatsingen i NTE vise til en kraftig resultatforbedring. Derfor valgte en enstemmig jury å dele ut prisen for til NTE, sier Harald Wium Lie til Namdalsavisa.

– Dette er en stor anerkjennelse og en inspirasjon til å stå på videre. Dette markedet er preget av sterk utvikling og hard konkurranse, så det er ikke aktuelt å redusere farten nå. Men vi må ta oss tid til kake og feiring, sier adm.dir. i NTE Marked, Svein Olav Munkeby.

I juryen satt foruten partner Nexia Harald Wium Lie også redaktør i Telecom Revy Arne Joramo og daglig leder i Midgardsormen Bjørn Rønning.

Kommentarer

kommentarer