Nyhetsartikkel

29 september 2016

Rainpower-sjefen går av

Rainpower mister sin konsernsjef etter bare et halvt år midt i en svært tøff tid for konsernet.

Etter kun et halvt år valgte Lorenzo Lona (45) å trekke seg fra stillingen som konsernsjef hos den norske vannturbinprodusenten Rainpower. Lona bedyrer at dette var helt og holdent hans eget valg, og at årsakene er personlige.

– Jeg bruker opptil tre timer på veien fra mitt hjem i Slemmestad til Rainpower på Kjeller på den andre siden av Oslo. Jeg har unger i en alder der de trenger tett oppfølging, og måtte ta et verdivalg, sier han til energibransjen.no.

Overraskende
Lona tror hans valg kom som en overraskelse på styret og de øvrige ansatte i Rainpower.

– Jeg forstår at dette ikke er et gunstig tidspunkt å trekke seg på. Men slik er det, sier han.

Han legger til at han har opprettet firmaet Lona Consulting, og kommer til å satse på oppdrag innen damsikkerhet i tida framover.

Kritisk rettssak i tøff tid
Rainpower står nå midt oppe i en krevende rettssak, der deres konkurrent Andritz beskylder dem for å bryte lisensbetingelsene til teknologirettigheter. Et tap her kan påføre selskapet, som allerede sliter tungt økonomisk i et tregt og vanskelig turbinmarked, et erstatningsansvar på flere hundre millioner kroner.

Dom i rettssaken faller etter siste rettsdag den 13. oktober.

 

Kommentarer

kommentarer