Nyhetsartikkel

27 september 2016

Mindre rolle til hydrogen utfordrer energiscenarier

Hydrogen har av mange vært utpekt som en viktig energibærer i framtidens energisystem, men når?

Resultaterne af et EUDP-forskningsprojekt med involvering af Dansk Energis analyseenhed peger på, at hydrogenets (hydrogen = brint) gjennembrudd ikke er lige om hjørnet. Det bør give anledning til, at vi revurderer energiscenarier, siger Stine Leth Rasmussen, afdelingschef i Dansk Energi.

I transportsektoren udfordres brintteknologien på kort sigt primært af høje omkostninger til brændselsceller. Projektet har også kigget på brint og brintteknologi som en løsning i varmesektoren. Projektets resultater, som understøttes af andre studier fra blandt andet Aalborg Universitet, viser, at brint til opvarmning er markant dyrere end alternative varmeløsninger.

– Det er vigtigt at understrege, at brint ikke skal afskrives som en mulighed på den lange bane. Men der er altså nogle økonomiske barrierer for brint, som vil have en betydning for, hvordan vi indretter vores samlede energisystem de kommende 20 år, siger Stine Leth Rasmussen.

 

Kommentarer

kommentarer