Nyhetsartikkel

27 september 2016

Bornholm klar til at fyre op for EcoGrid 2.0

EcoGrid-EU-projektet har engageret 2.000 bornholmere og skapt international oppmerksomhet. Med fyringssesongen 2016/17 starter EcoGrid 2.0 for alvor.

Lidt nord for Rønne knejser en flok nye vindmøller, og nede på havnen er Bornholms Energi & Forsyning i fuld gang med at ombygge sit kraftvarmeværks blok 6 fra kul til bæredygtig biomasse. Vindmøller og træpiller er to hjørnesten i Bornholms ambition om som Bright Green Island at blive CO2-neutral i 2025.

– Jeg tror, det er realistisk at nå målet, men det kræver, at vi alle gør os utrolig umage. Alle gode kræfter skal forene sig, siger administrerende direktør Rasmus Sielemann Christensen, der tiltrådte som topchef for Bornholms Energi & Forsyning den 1. juli, i et interview med bladet # Smart Energi.

Multiforsyningsselskabet, der er resultatet af en fusion mellem elselskabet Østkraft og fjernvarmeselskabet Bornholms Forsyning, har en nøglerolle i den grønne omstilling af Østersø-øen. Hvis visionen om at være en 100 procent grøn ø skal lykkes, skal der rejses flere vindmøller, flere tusinde oliefyr skal skifte til fjernvarme eller varmepumper, og der skal findes nye transportløsninger i stedet for benzin/diesel.

Bornholms Energi & Forsyning deltager aktivt på mange fronter – herunder også som praktisk koordinator af forsknings- og udviklingsprojektet EcoGrid 2.0.

Læs hele interviewet med Rasmus Sielemann Christensen i # Smart Energi

Kommentarer

kommentarer