Nyhetsartikkel

26 september 2016

Ni anholdt etter aksjon på kulkraftverk i Aalborg

Klimaet kan ikke vente på nølende politikere, mener en gruppe aktivister, som lørdag trengte seg

En protest mod kulforbruget er foreløbig endt med, at ni klimaaktivister er blevet anholdt af politiet. En gruppe klimaaktivister trængte lørdag morgen ind på Nordjyllandsværket i Aalborg for at blokere for tilførsel af kul til værket, melder Ritzau.

Ni personer er anholdt, oplyser vagtchefen hos Nordjyllands Politi. Klimaaktivisterne skriver i en pressemeddelelse, at de kravlede over hegnet til kraftværket lørdag morgen klokken 7.45. Deres hensigt var at blokere det transportbånd, der fører kul ind til værkets kedler. Aktivisterne havde låst sig fast til transportbåndene og krævede værket lukket.

De er utilfredse med, at Aalborg Kommune, der driver værket, planlægger at fyre med kul helt frem til 2028. «Klimaet kan ikke vente på nølende politikere,» skriver aktivisterne, der er fra gruppen Klimakollektivet. Ifølge deres pressemeddelelse havde de taget soveposer, mad og vand med for at overnatte på værket, men allerede klokken 8.25 ringede vagten på Nordjyllandsværket til politiet og krævede dem fjernet.

Da politiet ankom til stedet, fandt betjentene ni aktivister, hvoraf de syv var lænket fast til transportbåndet, oplyser vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi. Klokken 9.19 blev de alle erklæret anholdt, og klokken 10.20 var det lykkedes politiet at få de lænkede fri, så aktivisterne kunne køres på politigården. Alle ni er blevet sigtet for ulovlig indtrængen og for forstyrrelse af forsyningssikkerheden, oplyser politiet, melder Ritzau.

Kommentarer

kommentarer