Nyhetsartikkel

14 september 2016

Tysk PSO-løsning er uholdbar for Danmark

Tyskland har ligesom Danmark fået dømt deres PSO-finansiering af vedvarende energi konkurrenceforvridende.

Men tyskerne ser nu ud til at have fået en ny model godkendt af EU-Kommissionen. Modellen, der indebærer finansiering via elregningen og internationale udbud, er dog uholdbar for Danmark, fordi den vil hæmme en grøn elektrificering og resultere i et milliardtab.

– Oven i de meget høje danske elafgifter betyder den danske PSO-afgift, at el i Danmark er brandbeskattet, hvilket skader både økonomien og den grønne omstilling. Derfor er den tyske model uholdbar for Danmark, siger Rasmus Tengvad, chefkonsulent i Dansk Energi.

PSO’en bremser den grønne omstilling, fordi den sammen med høj elafgift gør det urentabelt at skifte til nye teknologier baseret på grøn el.

– Vi får simpelthen ikke udnyttet den grønne strøm, vi har så meget af. I stedet vil den tyske model fastholde os i status quo og resultere i et milliardstort samfundsøkonomisk tab, siger Rasmus Tengvad.

Læs hele nyheden

Kommentarer

kommentarer