Nyhetsartikkel

14 september 2016

Skogene vokser og kullforbruket faller

I Danmark har forbruket av kull i energiforsyningen falt med 31 prosent siden 2014.

Det skyldes især, at de store byers kraftværker smider kullene ud og fyrer med bæredygtige træpiller og træflis i stedet.

– Hos DONG Energy er vi i fuld gang med at omstille vores kraftværker i København, Aarhus og Trekantsområdet til biomasse. På den måde sikrer vi danskerne i de store byer billig grøn varme. Vi er glade for at understøtte den grønne omstilling i dansk energiforsyning på den her måde – alternativet ville være at fortsætte på kul, siger Peter Kofod Kristensen, Lead Sustainability Advisor i DONG Energy, der er Danmarks største energiselskab.

– Vi stiller skrappe krav, når vi importerer træ til energiformål. Det betyder, at det træ, vi bruger til energi, kommer fra bæredygtigt drevne skove. Det vil altså sige, at skovene bliver genplantet, og at der bliver taget hånd om biodiversiteten, siger Peter Kofod Kristensen.

Skovene i Europa og Nordamerika, der er de største leverandører af træ til danske kraftværker, er siden 1990 vokset med henholdsvis 28 procent og 11 procent. Det understøtter en helt ny rapport fra COWI, der dokumenterer, at øget eksport af træpiller fra USA ikke rydder skove – tværtimod vokser skovene samlet set.

Læs også om HOFORs kommende træflis-fyrede kraftværksblok Bio4, der skal sende kullet ud af København.

Kommentarer

kommentarer