Nyhetsartikkel

12 september 2016

Elbilsalget falt 80 prosent

Avgiftssjokk gir bråstopp i elbilsalget i Danmark.

Det er ikke godt å være elbileier i Danmark. Landet har blant Europas høyeste bilavgifter, og 1. januar var det slutt på fritaket av registreringsavgift for elbiler.

Danskene skyndte seg naturlig nok å kjøpe elbil før lovendringen, og i desember 2015 nådde elbilsalget en topp på 1.588 nyregistrerte elbiler, ifølge statistikk fra De Danske Bilimportører, som blant annet henter tall fra registeret til den danske skatteetaten.

Da registreringsavgiften ble innført 1. januar, kom det som ventet et bråstopp i salget med bare 68 solgte biler i løpet av årets første måned.

Og tallene er ikke blitt penere utover året. Til og med juli hadde det blitt registrert 270 elbiler i 2016, mot 1.332 elbiler i de syv første månedene i 2015, hvilket utgjør en nedgang på 79,73 prosent, skriver E24.

Kommentarer

kommentarer