Nyhetsartikkel

30 august 2016

Tysk energiselskap bruker millioner på fuglebeskyttelse

Det tyske energiselskab Bayernwerk viser at det ikke er billig å beskytte fugler.

I de kommende årene vil selskapet bruke mange milioner kroner på sikkerhedsforanstaltninger for å redusere fugledød på kraftlinjer.

De tyske fugle slipper for at komme uønsket i stødet i den sydlige tyske delstat Bayern. Her har energiselskabet Bayernwerk AG nemlig igangsat en større aktion, der kan reducere risikoen for, at fuglene kommer i kontakt med højspændingsledninger.

I en pressemeddelelse skriver Bayernwerk, at de inden midten af august skal have monteret 1.644 såkaldte fugleflag på sine højspændingsledninger. Disse hængende fugleflag, der bliver sat op med helikopter, vil modvirke, at fuglene kommer i kontakt med de farlige ledninger. Aktionen koster i første omgang 2,2 mio. kr. og omfatter bydelen Deggendorf i området Plattling.

Sikkerhedsforanstaltningerne sker i samarbejde med det bayerske miljøministerium og landets forbund for fuglebeskyttelse. Det forventes, at inden udgangen af 2017 vil 100.000 spændingsspoler være blevet udstyret med fuglebeskyttelse. Og ifølge Bayernwerks meddelelse vil den samlede regning for beskyttelsen af fuglene løbe helt op i 74,4 mio. kr.

Bayernwerk AG er det største regionale energiselskab i Bayern, og det har et elnet, der strækker sig ca. 153.000 km., og et gasnet på ca. 5.700 km.

Kommentarer

kommentarer