Nyhetsartikkel

19 august 2016

Grøn energi: Gassen er laget av gras

Gras får ny anvendelse til produksjon av naturgass.

– Der arbejdes i hele landet for at finde de bedste og billigste bud på Danmarks grønne energi i fremtiden. Det handler ikke altid om at grave en masse nye rør i jorden, men simpelthen om at blive bedre til at udnytte de ressourcer, vi allerede har. Det er brugen af enggræs i biogasproduktion et strålende eksempel på, siger administrerende direktør Ole Hvelplund fra Nature Energy.

I går begyndte Naturstyrelsen at teste en spritny enghøster ved Vaarst i Nordjylland, og det glæder Ole Hvelplund. Det våde enggræs sendes nemlig til biogasanlægget Nature Energy Vaarst, hvor det får ny værdi som grøn biogas i naturgasnettet. Høsten kan sammen med biogasproduktionen sikre bæredygtighed og balance for både enge og energi, oplyser naturgasselskabet.

Nature Energy-koncernen står sammen med lokale landmænd bag biogasanlægget Nature Energy Vaarst.

Læs hele historien om Nature Energys brug af enggræs til biogas

Kommentarer

kommentarer