Nyhetsartikkel

16 august 2016

Splittelse om delprivatisering av Statkraft

Høyres forslag om delprivatisering av Statkraft får blandet mottagelse.

Forslaget om å delprivatisere Statkraft får blandet mottakelse. Etter at Høyre kom med det nye forslaget, har partiet fått støtte av KrF og Venstre, men Ap SV og MDG er langt fra overbevist.

– Høyres tanker om delprivatisering av Statkraft er ideologisk bestemt og kutter selskapets muligheter som fornybaraktør, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Ifølge Dagens Næringsliv sier Tajik at selskapet gjennom delprivatisering vil svekkes i sin voksende rolle som fornybar-aktør både ute og hjemme.

– Jeg er også bekymret for Høyre-regjeringens forvaltning av dette svært viktige selskapet – for uklare signaler om hva man vil med eierskapet., sier Tajik. Hun mener det er grunnleggende at fellesskapet eier Statkraft i sin helhet.

SVs Heikki Eidsvoll Holmås kaller det hele en dårlig idé, og Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson er sterkt imot forslagene.

– Det virker som om regjerings- og støttepartier er mer opptatt av eierskapsideologi enn Statkrafts strategi og viktige rolle i det grønne skiftet, sier han.

Høyres Nikolai Astrup som dro i gang debatten, sier Arbeiderpartiet er dobbeltmoralsk.

– Ap burde gå i seg selv. De delprivatiserte Statoil og senere Telenor nettopp for å hjelpe dem til å vokse ute, sier Nikolai Astrup.

Kommentarer

kommentarer