Nyhetsartikkel

16 august 2016

Kjøper Fesil Rana Metall AS og Nor-Kvarts AS

Elkem overtar Fesil Rana Metall og Nor-Kvarts AS i Rana.

Elkem AS har blitt enige med Fesil AS, et datterselskap av MFC Bancorp LTD, om å kjøpe alle aksjer i Fesil Rana Metall AS og selskapets 33 prosents aksjepost i Nor-Kvarts AS.

Fesil Rana Metall i Mo i Rana produserer standard og spesialisert ferrosilisium og microsilica. Firmaet har omtrent 100 ansatte og omsatte for 910 millioner kroner i 2015.

Nor-Kvarts AS er en joint venture mellom Elkem og Fesil, som driver fem kvartsgruver i Spania. Fesil eies av MFC Industrial Ltd.

I tillegg til kjøpet av Fesil Rana Metall og aksjene i Nor-Kvarts, kjøper Elkem også alle ferrosilisiumlager hos andre datterselskaper av MFC. Kjøpet er gjort til markedspris.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er gjenstand for ordinære vilkår for overtakelse, inkludert nødvendige godkjenninger fra relevante konkurransemyndigheter.

– Oppkjøpet av Fesil Rana Metall passer godt inn i Elkems vekststrategi, og vil styrke vår produksjonsfleksibilitet. Vi ser frem til å jobbe videre med industriell utvikling og optimalisering av verdikjeden, sier Helge Aasen, administrerende direktør i Elkem.

Kilde: NTB

Kommentarer

kommentarer