Nyhetsartikkel

08 august 2016

Portugal skruer op for solen med 2 GW – uden tilskud

Solcelle-projekter med en samlet kapacitet på mere end 2 GW er på vej i Portugal.

Landet er ved at behandle forskellige projekter og har på nuværende tidspunkt godkendt i alt 180 MW, og den mærbare udbygning sker uden subsidier.

I øjeblikket er Portugal ved at behandle solcelle-projekter, der har potentiale til en kapacitet på 2,1 GW. Allerede nu har landet godkendt projekter for 180 MW. Det skriver Pv-magazine.

De 2,1 GW er spredt ud på i alt 68 projekter, hvor halvdelen allerede opfylder myndighedernes krav. De resterende projekter, der tegner sig for ca. 1,25 GW, arbejder på at få deres licenser.

I en pressemeddelelse fra den portugisiske regering står der, at der allerede er blevet godkendt projekter for 180 MW i landets sydlige region. Denne kapacitet er «uden en bonus pris og uden tilskud betalt af forbrugerne,» står der i pressemeddelelsen.

Med det påpeger den portugisiske regering, at forskellen mellem de nye og tidligere projekter er, at de nye er blevet til på markedsvilkår. For ifølge pressemeddelelsen kørte de tidligere pv-projekter med mere eller mindre statsgaranterede priser på mere end 300 euro per megawatt-time.

I dag lyder Portugals solcelle-kapacitet på rundt regnet en halv GW.

Dermed har Portugal langt op til Kina, der er verdens største solenergi-nation. Som EnergiWatch tidligere har berettet, så producerer Kina for ca. 43 GW i dag, men har projekter, der skal løfte kapaciteten til hele 143 GW i 2020.

Europa har tabt kampen om sol-industrien

Det er ikke kun i Kina, at der er fokus på solenergi. Fornyeligt viste en rapport, at der vil blive skruet gevaldigt op for den mængde af vedvarende energi, der produceres ved hjælp af solskin. I dag tegner det sig for mindre end 2 pct., men den andel ventes at kravle op på 13 pct. i 2030.

Kommentarer

kommentarer