Nyhetsartikkel

07 august 2016

Truet på livet

Et krav på 5,3 milliarder. kroner fra en underleverandør kan bety kroken på døra for en av Tysklands største produsenter av solceller.

Det børsnoterede tyske selskab Solarworld kæmper med et krav på 793 mio. dollars –  ca. 5,3 mia kr. – fra en underleveravdør, chipproducenten Hemlock.

Kravet er så stort, at det svarer til Solarworlds årlige omsætning, og selskabet har slet ikke finansreserver til at betale. I stedet sætter den tyske solcelleproucent sin lid til, at EU’s retsforhold er så forskellige fra amerikanske, at kravet kan barberes kraftigt ned eller helt underkendes, skriver Energy Watch.

Kravet stammer fra en forsyningsaftale for leverancer af silicium, som faldt til jorden sidste år, da siliciumpriserne gik kraftigt nedad. Solarworld fortæller i sit seneste årsregnskab, at kravet vil kunne true selskabet på livet, om end man ikke regner med, at det kan blive effektueret. Imidlertid fik Hemlock Semiconducters så sent som i forrige uge medhold i kravet ved en amerikansk domstol, skrev Reuters.

Seneste melding fra SolarWorlds direktør Frank Asbech er, at solfirmaet vil appellere domstolskendelsen, som gav Hemlock medhold. Direktøren siger ifølge fagbladet PV Magazine, at han er forbedredt på et langt, sejt træk i det amerikanske retssystem.

«På trods af den nuværende dom ved den lave retssindstans (i USA, red)  er vi sikre på, at Hemlock ikke vil være i stand til et effektuere sit krav i Tyskland,» lyder det fra den tyske sol-direktør.

Kommentarer

kommentarer