Nyhetsartikkel

07 august 2016

Nye parkeringsregler rammer grøn transport

Fremover skal de knap 400 danske ejere af plug in-hybridbiler køre lidt mere på benzin. Også selvom de har købt biler, der både billigere og grønnere kan køre på el.

Det vil være konsekvensen af et nyt udkast til Vejmærkningsbekendtgørelsen, der er sendt i høring af Vejdirektoratet.

Forslaget, der fastlægger betydningen af vejskilte, definerer nemlig en elbil som en bil, hvis drivkraftssystem ”udelukkende består af elmotorer”. Dermed er plug in-hybridbiler, der både har elmotor og typisk en benzinmotor, udelukkede fra at parkere ved ladestandere i det offentlige rum.

– Forslaget fra vejdirektoratet sender et rigtigt uheldigt signal. Andre steder i verden arbejder man hårdt på at få hybridbiler til at køre mest muligt på el. I Danmark gør vi nu det stik modsatte, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance

Begrundelsen for den nye definition er ifølge Vejdirektoratet, at p-vagter ikke har mulighed for at sondre mellem biler, der udelukkende kører på fossile brændsler og biler, der kan køre på både fossile brændsler og el, skriver Ingeniøren.

– Det virker som en kortsigtet løsning helt at formene opladningshybrider fra offentlige ladestandere, blot fordi parkeringsvagter har svært ved at kende forskel på, hvilken type motor en bil har. Især fordi man fra en almindelig smartphone kan slå en nummerplade op og se det på et par sekunder, siger Lærke Flader.

Hun pointerer, at selvom der i dag er relativt få plug in-hybridbiler i Danmark som følge af den værdibaserede bilafgift, så vil antallet vokse:

– Når vi ser på de store bilmærkers planer, er der ingen tvivl om, at vi vil se mange flere plug in-hybridmodeller i fremtiden. Samtidig har vi i dag en gruppe danskere, som er gået foran og har købt plug in-hybridbiler, men som nu må se langt efter muligheden for at lade i det offentlige rum, siger Lærke Flader.

Læs hele historien

Kommentarer

kommentarer