Nyhetsartikkel

03 august 2016

Tesla kjøper solcellegigant

Elbilprodusenten Tesla betaler 22 milliarder for SolarCity.

Tesla og SolarCity melder at de har kommet til enighet om at elbilprodusenten kjøper solcelleselskapet.

– Ved å slå oss sammen kan vi drive mer effektivt og integrere produktene våre til det fulle, skriver Tesla i sin kunngjøring.

Avtalen har en samlet aksjeverdi på 2,6 millarder dollar – rundt 22 milliarder kroner etter dagens kurs – og verdsetter Solar City-aksjen til 25,37 dollar stykket.

Når og hvis handelen gjennomføres, vil SolarCity bli et heleid Tesla-selskap.

Ifølge Reuters har aksjonærene fått tilbud om 0,110 Tesla-aksjer for hver SolarCity-aksje de sitter på.

Tesla skriver at de venter å oppnå synergi-besparelserfor 150 millioner kroner i det første året etter sammenslåingen.

Tesla-aksjen faller 0,2 prosent i førhandelen etter nyheten ble kjent, mens SolarCity-aksjen stiger 7,4 prosent til 28,68 dollar. Ved stengetid fredag endte sistnevnte på 26,70 dollar.

Avtalen er ikke endelig, men innebærer at Solar City får 45 dager på seg til å lete etter potensielt bedre tilbud – en såkalt «go shop»-periode.

Tesla-sjef Elon Musk er tungt involvert i Solar City fra før, både som største aksjonær og styreleder. Musks fetter er dessuten SolarCity-toppsjef Lyndon Rive.

Solceller viktig i ny «masterplan»
Allerede 12. juni varslet Tesla at de har lagt inn bud på solcelleprodusenten. Siden da har SolarCity-aksjen steget 26 prosent.

Slik er Elon Musks nye fremtidsvisjon
I sin nye «masterplan» for Tesla, som Elon Musk nylig delte via et blogginnlegg på bilprodusentens hjemmesider, forteller den visjonære gründeren om behovet for å ha med seg Solar City med på veien videre.

Blant annet vil han at Tesla skal tilby en integrert «solcellepanel til batteri»-løsning, som vil gi ett punkt for bestilling og service.

Kommentarer

kommentarer