Nyhetsartikkel

01 august 2016

Strømprisene flatet ut i juli

Etter flere måneder med stadig dyrere strøm, flatet prisen ut i juli.

Prisen på strøm har steget kontinuerlig siden oljeprisen bunnet ut i februar, men oppgangen stanset nå i juli, parallelt med stans i oppgangen i råvaremarkedene, skriver Andreas Myhre, direktør Kraftforvaltning I LOS Energy .

Været, som normalt er svært utslagsgivende for strømprisen, var helt gjennomsnittlig i Norge og Sverige i juli, tross ny nedbørsrekord i Bergen.

Vi fikk den nedbøren vi pleier å få, og fyllingsgraden i vannmagasinene er også omtrent som den pleier å være på denne tiden.

Det mest spennende som skjedde i juli var den storstilte jakten på Pokemons! Men selv om mange har ladet mobilen både to og tre ganger i døgnet, var det langt fra nok til å skape turbulens i energimarkedet, sier Myhre med et smil.

Juliprisen litt ned

Gjennomsnittsprisen på strøm i Sør Norge endte i juli på 21,9 øre/kWh på kraftbørsen Nord Pool.

Det er et drøyt halvt øre rimeligere enn i juni. Juliprisen er lavere enn julisnittet de siste ti årene, men betydelig høyere enn juli i fjor, som endte på rekordbillige 8 øre/kWh som følge av sen snøsmelting.

Når sommeren nå nærmer seg slutten og aktiviteten tar seg opp igjen, forventer markedet at prisene skal øke utover høsten. Prisen ser ut til å bli 25 øre per kilowattime ut 2016.

Det vil i så fall være helt likt gjennomsnittet for de fem siste årene.

ANDREAS MYHRE,
DIREKTØR DIREKTØR KRAFTFORVALTNING I LOS ENERGY

Kommentarer

kommentarer